Ro / En

Laboratorul DETECT

Digital Enhanced Cognitive-Behavioral Therapies for Children, Adolescents and Parents

Echipa DETECT

Anca Dobrean

Director de proiect, Profesor Universitar

Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca

Anca Dobrean este profesor în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, respectiv psiholog clinician principal și psihoterapeut cognitiv-comportamental cu drept de liberă practică în cadrul Colegiului Psihologilor din România. Interesele actuale de cercetare vizează identificarea mecanismelor care pot explica tulburările mintale la copii și adolescenți, în special asociate anxietății și depresiei, respectiv testarea unor modalități inovative de intervenție bazate pe tehnologie. În prezent coordonează un proiect care vizează identificarea mecanismelor implicate în victimizarea din bullying.

Cercetător postdoctoral

Costina-Ruxandra Poetar (Păsărelu) este lector universitar la Catedra de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai. Interesele sale de cercetare vizează investigarea eficienței intervențiilor livrate prin intermediul tehnologiei (intervenții online, aplicații mobile, intervenții livrate prin intermediul realității virtuale) pentru copii, adolescenți și părinți.

Cercetător postdoctoral

Raluca Balan este cercetător postdoctoral în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie al Universităţii Babeş-Bolyai. Principalele interese de cercetare vizează utilizarea tehnologiei în livrarea de intervenţii pentru probleme mintale în rândul copiilor şi adolescenţilor precum şi mecanismele implicate în fenomenul bullying-ului în şcoală. În prezent, ea coordonează un proiect care are ca obiectiv dezvoltarea şi testarea eficienţei unei intervenţii digitale destinate adolescenţilor, victime ale bullying-ului.

Cercetător postdoctoral

Raluca Georgescu este cercetător postdoctoral în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. De asemenea, este psiholog clinician principal și psihoterapeut cognitiv-comportamental cu drept de liberă practică în cadrul Colegiului Psihologilor din România. Interesele actuale de cercetare vizează analiza sistematică a literaturii, intervențiile aplicate prin intermediul tehnologiei și calitățile psihometrice ale instrumentelor de evaluare utilizate în cadrul evaluărilor clinice și intervențiilor din domeniul sănătății mintale. În prezent, ea coordonează un proiect care are ca obiectiv testarea eficienței unei intervenții bazate pe tehnologie pentru reducerea durerii post-operatorii.

Student masterand

Elisa Husovschi este studentă la master în cadrul Facultății de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai și în prezent se pregătește pentru profesia de psihoterapeut. Își dorește să pună la dispoziție cunoștințele și abilitățile dobândite până acum pentru ca și alții să beneficieze de ele. Crede că e important să investim în copii, fiindcă ei sunt viitorul nostru. Din acest motiv a ales să mă dedice acestui proiect, în speranța că prin informare, însușirea unor abilități noi și susținere, vor reuși să depășească dificultățile cu care se confruntă în situațiile de bullying.

Student masterand

Șerban este student masterand în anul 2 la specializarea Tehnici psihologice pentru controlul comportamentului şi dezvoltarea potențialului uman din cadrul Facultății de Psihologie şi Științe ale  Educației. În prezent acesta coordonează un proiect de responsabilitate socială în cadrul unei organizații nonguvernamentale prin care se facilitează oportunități educaționale pentru adulți si copii. Voluntariatul şi dezbaterile academice sunt hobyurile descoperite din liceu care încă îi ocupă mare parte din weekenduri, astfel completarea diverselor formulare de înscriere devenind o activitate planificată în avans cu regularitate.