Ro / En

DETECT Laboratory

Digital Enhanced Cognitive-Behavioral Therapies for Children, Adolescents and Parents

Project Director
Anca Dobrean

Director de proiect, Profesor Universitar

Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca

Anca Dobrean este profesor în cadrul Departamentului  de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, respectiv psiholog clinician principal și psihoterapeut cognitiv-comportamental cu drept de liberă practică în cadrul Colegiului Psihologilor din România. Interesele actuale de cercetare vizează identificarea mecanismelor care pot explica tulburările mintale la copii și adolescenți, în special asociate anxietății și depresiei, respectiv testarea unor modalități inovative de intervenție bazate pe tehnologie. În prezent coordonează un proiect care vizează identificarea mecanismelor implicate în victimizarea din bullying.

PhD Lecturer, Postdoctoral Researcher

Costina-Ruxandra Păsărelu is a PhD lecturer at the Department of Clinical Psychology and Psychotherapy within the Faculty of Psychology and Educational Sciences, Babeş-Bolyai University.

Postdoctoral Researcher

Raluca Balan is a postdoctoral student at the Evidence-Based Evaluation and Psychological Interventions Doctoral School, Babeş-Bolyai University.

Postdoctoral Researcher

Andreea Robe is a PhD student at the Evidence-Based Evaluation and Psychological Interventions Doctoral School since October 2016. She graduated from the Luliu Haţieganu Faculty of Medicine and Pharmacy, Cluj-Napoca (2010) and a specialist in Pediatric Psychiatry (2015). His research interests include physiological measurements as markers of psychological functioning and highlighting the interactive relationship between the human body and the cortex.

Postdoctoral Fellow

Raluca Georgescu is a postdoctoral fellow at the Evidence-Based Evaluation and Psychological Interventions Doctoral School. He completed his undergraduate studies, specializing in Psychology, and his master’s degree in Clinical Psychology, Psychological Counseling and Psychotherapy, at Babeș-Bolyai University.

Postdoctoral Researcher

Andreea Robe is a PhD student at the Evidence-Based Evaluation and Psychological Interventions Doctoral School since October 2016. She graduated from the Luliu Haţieganu Faculty of Medicine and Pharmacy, Cluj-Napoca (2010) and a specialist in Pediatric Psychiatry (2015). His research interests include physiological measurements as markers of psychological functioning and highlighting the interactive relationship between the human body and the cortex.

Postdoctoral Researcher

Robert Balazsi is a university assistant at the Department of Psychology, Babeş-Bolyai University. Robert does research in organizational psychology, quantitative psychology and psychometrics.

Cercetător postdoctoral

Stelian Florean este cercetător în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie. A obținut doctoratul în 2022, prezentând o teză axată pe identificarea și înțelegerea factorilor parentali cheie implicați în psihopatologia copiilor. În prezent, este lector asociat la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, UBB, unde predă două cursuri: Metodologia Cercetării și Statistică, precum și Evaluarea Psihologică. Pe lângă expertiza sa în psihopatologia clinică la copii și adolescenți, este pasionat de înțelegerea și aplicarea metodelor avansate de analiză statistică.este cercetător la Catedra de Psihologie, Universitatea Babeş-Bolyai. Stelian face cercetări în psihologie cantitativă și psihometrie.

Doctorand

Florina Anichitoae este doctorandă în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și Intervenții Validate Științific” de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A urmat studiile de licență, iar ulterior programele masterale „Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie” și „Psihologie Judiciară” în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, aparținând aceleași universități. Este psihoterapeut și psiholog clinician certificat de Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale și Colegiul Psihologilor din România. În prezent își desfășoară activitatea în cadrul cabinetului individual de psihologie. Interesele sale de cercetare vizează mecanismele implicate în fenomenul de cyberbullying la copii și adolescenți.

Doctorand

Denisa Petriș este doctorand în cadrul Școlii doctorale Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Masterand

Lorena Lala este studentă în cadrul Masteratului de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Masterand

Anna Asztalos este studentă în cadrul Masteratului de Tehnici Psihologice pentru controlul comportamentului și dezvoltarea potențialului uman de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Masterand

Andreea Ionescu este studentă în cadrul Masteratului de Tehnici Psihologice pentru controlul comportamentului și dezvoltarea potențialului uman de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Student masterand

Sunt studentă la master în cadrul Facultății de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai și în prezent mă pregătesc pentru profesia de psihoterapeut. Îmi doresc să pun la dispoziție cunoștințele și abilitățile dobândite până acum pentru ca și alții să beneficieze de ele. Cred că e important să investim în copii, fiindcă ei sunt viitorul nostru. Din acest motiv am ales să mă dedic acestui proiect, în speranța că prin informare, însușirea unor abilități noi și susținere, vor reuși să depășească dificultățile cu care se confruntă în situațiile de bullying.

Student masterand

Șerban este student masterand în anul 2 la specializarea Tehnici psihologice pentru controlul comportamentului şi dezvoltarea potențialului uman din cadrul Facultății de Psihologie şi Științe ale  Educației. În prezent acesta coordonează un proiect de responsabilitate socială în cadrul unei organizații nonguvernamentale prin care se facilitează oportunități educaționale pentru adulți si copii. Voluntariatul şi dezbaterile academice sunt hobyurile descoperite din liceu care încă îi ocupă mare parte din weekenduri, astfel completarea diverselor formulare de înscriere devenind o activitate planificată în avans cu regularitate.