Ro / En

Laboratorul DETECT

Digital Enhanced Cognitive-Behavioral Therapies for Children, Adolescents and Parents

Anca Dobrean

Director de proiect, Profesor Universitar

Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca

Anca Dobrean este profesor în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, respectiv psiholog clinician principal și psihoterapeut cognitiv-comportamental cu drept de liberă practică în cadrul Colegiului Psihologilor din România. Interesele actuale de cercetare vizează identificarea mecanismelor care pot explica tulburările mintale la copii și adolescenți, în special asociate anxietății și depresiei, respectiv testarea unor modalități inovative de intervenție bazate pe tehnologie. În prezent coordonează un proiect care vizează identificarea mecanismelor implicate în victimizarea din bullying.

Cercetător postdoctoral

Costina-Ruxandra Poetar (Păsărelu) este lector universitar la Catedra de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai. Interesele sale de cercetare vizează investigarea eficienței intervențiilor livrate prin intermediul tehnologiei (intervenții online, aplicații mobile, intervenții livrate prin intermediul realității virtuale) pentru copii, adolescenți și părinți.

Cercetător postdoctoral

Raluca Balan este cercetător postdoctoral în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie al Universităţii Babeş-Bolyai. Principalele interese de cercetare vizează utilizarea tehnologiei în livrarea de intervenţii pentru probleme mintale în rândul copiilor şi adolescenţilor precum şi mecanismele implicate în fenomenul bullying-ului în şcoală. În prezent, ea coordonează un proiect care are ca obiectiv dezvoltarea şi testarea eficienţei unei intervenţii digitale destinate adolescenţilor, victime ale bullying-ului.

Cercetător postdoctoral

Andreea Robe este medic primar Psihiatrie Pediatrică și cadru didactic asociat în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie si Departamentului de Psihopedagogie specială a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai. A obținut titlul de doctor în psihologie în anul 2022 în cadrul Școlii Doctorale „Psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științific” cu teza “Variabilitatea ritmului cardiac un potential marker neurofiziologic la copiii si adolescentii cu Tulburare cu deficit de atentie/hiperactivitate”. Expertiza profesională include servicii de specialitate în domeniul evaluarii, diagnosticului si tratamentului copiilor şi adolescenților cu tulburări psihice. Interesele ei de cercetare includ psihopatologia copilului şi adolescentului, măsurătorile fiziologice, ca markeri ai funcționării psihologice și evidențierea relației interactive dintre organismul uman și cortex.

Cercetător postdoctoral

Raluca Georgescu este cercetător postdoctoral în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. De asemenea, este psiholog clinician principal și psihoterapeut cognitiv-comportamental cu drept de liberă practică în cadrul Colegiului Psihologilor din România. Interesele actuale de cercetare vizează analiza sistematică a literaturii, intervențiile aplicate prin intermediul tehnologiei și calitățile psihometrice ale instrumentelor de evaluare utilizate în cadrul evaluărilor clinice și intervențiilor din domeniul sănătății mintale. În prezent, ea coordonează un proiect care are ca obiectiv testarea eficienței unei intervenții bazate pe tehnologie pentru reducerea durerii post-operatorii.

Masterand

Andreea Ionescu este studentă în cadrul Masteratului de Tehnici Psihologice pentru controlul comportamentului și dezvoltarea potențialului uman de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.